Bijzonder: Klanten kunnen participeren in HealthConnected

Triage systeem HealthConnected (NTS)

Bijzonder: Klanten participeren in HealthConnected

Huisartsenorganisaties, zorggroepen en huisartsenposten hebben de mogelijkheid om aandeelhouder te worden van HealthConnected. Via een speciaal daarvoor opgerichte B.V. (B.V. Zorgconsortium HealthConnected) is de mogelijkheid gecreëerd om als klant serieuze inspraak te hebben op de visie en strategie van HealthConnected en misschien nog wel belangrijker invloed op de ontwikkelagenda. 

Alleen eerstelijns zorgorganisaties, inclusief huisartsen coöperaties, kunnen aandeelhouder worden van B.V. Zorgconsortium HealthConnected. Door het bundelen van de verschillende participanten ontstaat er een grote aandeelhouder en is serieuze invloed gegarandeerd. Het beperken van de soort organisaties die aandeelhouder kunnen worden draagt bij aan het voorkomen van tegenstellingen die zouden kunnen ontstaan tussen bijvoorbeeld een huisartsenorganisatie en een ziekenhuis. 

HealthConnected is een eerstelijns platform en draagt natuurlijk zorg voor de communicatie met de partijen buiten de eerste lijn. Echter de kern van de applicatie bestaat reeds uit een zeer modulaire variant van een KIS, het huisartsenpost systeem is in aanbouw en zal eind 2020 worden opgeleverd en vervolgens zal het platform worden gecomplementeerd met HIS functionaliteit. HealthConnected ontwikkelt zich daarmee in stappen naar hét eerstelijns platform in de zorg. Het HIS, KIS en HAPIS zijn na oplevering volledig geïntegreerd in het HealthConnected platform en er zijn dus niet langer meerdere systemen nodig. Uiteraard ondersteunt HealthConnected wel alle gangbare koppelingen waardoor huisartsen nooit verplicht over moeten stappen van HIS.  

In ogenschouw nemende dat huisartsenregio’s steeds meer gevraagd wordt om een visie te hebben op regionale ICT en de afhankelijkheid van leveranciers meer dan eens zeer beperkend is gebleken, kan het participeren als regionale eerstelijns organisaties in HealthConnected een zeer interessante optie zijn om eindelijk regie te krijgen op de regionale ICT. 

HONK en Vicino zijn reeds aandeelhouder en er lopen gesprekken met verschillende andere regio’s. De huidige aandeelhouders zijn er echter van overtuigd dat er gezamenlijk met andere regio’s nog meer te bereiken is en zoeken daarom actief naar collega regio’s die willen aansluiten. 

Ik nodig u daarom van harte uit om met mij in gesprek te gaan over de mogelijkheden (pwitteman [at] healthconnected.nl). Uiteraard over de functionaliteiten van het HealthConnected platform, maar ook over de mogelijkheden tot participatie. Ook wanneer u alleen geïnteresseerd bent in de functionaliteiten van het platform maak ik graag een afspraak met u!

Paul Witteman, algemeen directeur